на живо

Последната стъпка на Кобрата преди мач за световната титла

Българинът разчита на подкрепата на родната публика, за да победи Кевин Джонсън

Lap.bg

Несъмнено Кубрат Пулев е един от любимците на българските спортни почитатели. С неподправеното си мъжкарско поведение Кобрата винаги е успявал да събере искрена фенска подкрепа. Доказа го на 3 декември, когато в препълнената зала "Арена Армеец" зарадва родната публика с бърза победа над Самуел Питър и вдигна над главата си интерконтиненталната титла на Световния боксов съвет.

Днес (28 април) пред българският професионален боксьор (24 победи, 13 с нокаут и 1 загуба) има ново предизвикателство. Той ще трябва да защити пояса, а успех му гарантира още една стъпка към голямата цел - мач за световната титла срещу победителя от мегасблъсъка Владимир Кличко - Антъни Джошуа, който е само ден по-късно.

Мачът тази вечер обаче със сигурност няма да е толкова лесен, колкото онзи срещу Питър, който приключи с отказване на противника на Кобрата в третия рунд заради контузия на ръката. 

Снимка: Lap.bg

Съперник на Пулев този път ще бъде момчето от "Джърси" - Кевин Джонсън (30 победи, 14 с нокаут, 7 загуби и 1 равен). Шегаджията истински се забавлява при престоя си у нас. Вече заложи половината си хонорар на факта, че ще си тръгне с българско момиче, а преди откритата си тренировка показа и завидни музикални заложби. 37-годишният Джонсън обаче не забравя да подчертае, че е дошъл, за да възроди и кариерата си и да излезе краен победител от мача в "Арена Армеец".

Самият Кубрат пък подхожда с далеч по-голям респект към противника си. Според Кобрата американецът е труден противник, но няма едно от предимствата на българина, а именно - подкрепата на родна публика. Пулев определи това като един от най-големите му козове срещу Джонсън.

Физически българинът също има предимство. От официалния кантар стана ясно, че той е с 3 см по-висок (194 срещу 191 за Джонсън) и с 4 кг по-тежък (116 срещу 112).

Кубрат ще има и предимството да бъде подгряван на Гала вечерта не от кого да е, а от брат си Тервел. Третата му среща при професионалистите ще бъде минути преди Кобрата да излезе на ринга. Първоначално той трябваше да се боксира срещу французина Мустафа Амиш, но заради отказване съперникът му тази вечер ще бъде друг. Тервел ще се изправи срещу поляка Якуб Войчик.