на живо

Портрети на Марадона украсиха улиците на Буенос Айрес (ВИДЕО)

Художник даде нов живот на част от най-паметните моменти на Дон Диего

Портрети на Марадона украсиха улиците на Буенос Айрес (ВИДЕО)

Портрети с паметни моменти от кариерата на Диего Армандо Марадона украсиха улиците на Буенос Айрес. Художникът Макси Банаско реши да пресъздаде върху бели платна уважението си към легендарния аржентинец, починал през ноември 2020 г.

Банаско вече знае наизуст всяка една черта на световния шампион. След кончината му, артистът започва да го рисува ежедневно - така изразяваха тъгата си от преждевременната смърт на футболната икона.

Снимка: Reuters

"Марадона ме следва навсякъде и знам, че ще ме вдъхнови за още проекти", разказва художникът, - "Вярвам, че всичко мое, което виждат хора, е от Божията ръка", добавя той пред "Ройтерс", като прави препратка към най-известния гол на Дон Диего.

39-годишният Банаско винаги е искал да бъде художник. Той възнамерява да направи търг с портретите на Марадона.

Снимка: Reuters

"Той беше най-великият за всички времена. Най-известният аржентинец в света, с уникален живот. С живот, който никой друг няма да има", категоричен е Банаско.

Диего Армандо Марадона почина през ноември 2020 г., няколко дни, след като стана на 60 години. Преди това считаният за един от най-добрите футболисти в историята беше опериран заради хематом в мозъка, а след това подложен на терапия за отказване от алкохол и наркотици.

Снимка: Reuters