на живо

Познат кошмар на каталунците свири "Юве" - "Барса"

Шимон Марчиняк следеше за реда на терена по време на загубата с 0:4 от ПСЖ

Getty Images

"Барселона" ще се сблъска със свой стар познат, който определено не навява добри спомени на клуба. Става въпрос за рефера Шимон Марчиняк, който ще ръководи срещата на каталунците срещу "Ювентус" от четвъртфиналите на Шампионската лига. Мачът е утре (11 април) и ще бъде излъчван пряко по bTV Action от 21:00 ч.

Полякът свири по време на загубата на каталунците с 0:4 от "Пари Сен Жермен" на осминафиналите в турнира. Въпреки неблагоприятния резултат, испанският гранд успя да се класира за следващата фаза на турнира след победа у дома и стана първият тим, успял да преодолее подобен пасив в турнира.

Иначе Марчиняк е един от най-добрите европейски рефери. Той ръководи пет мача в тазгодишната Шампионска лига. За последно следеше за спазването на реда по време на световната квалификация между Португалия и Унгария на 25 март, завършила 3:0 в полза на европейските шампиони.

Освен това полякът беше един от реферите на първенството на Стария континент във Франция през 2016 г. Тогава той ръководи 3 срещи.

В своята международна кариера Марчиняк е показал 17 червени и 236 жълти картона, като е отсъдил и 23 дузпи.

Дали каталунците ще бъдат доволни от отсъжданията му или той ще се окаже "черната котка" за тях на "Ювентус стейдиъм", може да гледате утре (11 април) от 21:00 ч. пряко по bTV Action.