на живо

Изписаха Кени Далглиш след положителната проба за COVID-19

Легендата на "Ливърпул" ще продължи да се лекува в домашни условия

Getty Images

Легендата на "Ливърпул" Кени Далглиш бе пуснат да се прибере у дома след положителен тест за коронавирус. 69-годишният шотландец бе приет в болница в сряда, след като при лечение на друго заболяване му е направена проба за COVID-19, която се оказва положителна. Той е бил асимптоматичен.

Бившият нападател ще продължи лечението си при домашна изолация.

"Хората може би ще си помислят, че заради името ми съм получил най-добрите грижи, но всеки пациент в NHS (Националната здравна служба) получава най-добрите грижи", каза Далглиш пред The Sunday Post.

"Като нация ние сме късметлии, че ги имаме. Желая им всичко добро, тъй като те работят неуморно, за да помогнат на страната да се справи с пандемията", добавя легендарният футболист и мениджър на мърсисайдци.

Далглиш печели шотландското първенство четири пъти като играч на "Селтик", преди да премине на "Анфийлд" през 1977 г. С "Ливърпул" като футболист и мениджър триумфира осем пъти в лигата и три пъти печели европейската купа.

Той бе мениджър на мърсисайдци през 1989 г., когато клубът преживя най-тежкия си период - трагедията на "Хилзбъро", при която живота си загубиха 96 фена на тима.

bTV призовава: останете си вкъщи!