на живо

Пранди: Най-важен е следващият мач (ВИДЕО)

България се изправя срещу Пуерто Рико тази вечер от 20:40 ч.

Пранди: Най-важен е следващият мач (ВИДЕО)

Мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Египет с 3:1 в първия мач от олимпийската квалификация във Варна. Тази вечер "лъвовете" ще се изправят срещу тима на Пуерто Рико, а утре им предстои и най-тежкото изпитание - Бразилия. Само победителят в групата ще се класира директно за Игрите в Токио догодина.

Родните национали определиха победата над "фараоните" като много важна по пътя към заветната цел. 

"В първият гейм нямаше отбор от другата страна. Направиха страшно много грешки, не можеха да атакуват, както трябва. Ние, за сметка на това, не направихме почти никакви грешки на сервис, добре блокирахме, пипахме на блок, вадехме си я и контраатакувахме с доста висок процент. Вторият гейм започнаха да играят добре, с почти никакви грешки. Важното е, че победихме – няма значение как. Срещу Пуерто Рико ще видите много по-друг отбор. Първият мач винаги има скованост, която можеше да ни изиграе лоша шега", каза Цветан Соколов.

Селекционерът Силвано Пранди очаква подобрение в играта на тима с всеки следващ мач: "Това е една изключително важна крачка в този турнир. Беше трудно, но в крайна сметка е важно, че успяхме да постигнем тази победа. Сега най-важен е следващият мач. Очаквам да подобряваме играта си във всяка следваща среща. За мен е важно, че в момент, в който изпитвахме затруднения и напрежение, успяхме да се справим", добави Пранди.