на живо

Пранди: Вратата на националния отбор не е затворена за никого (ВИДЕО)

Волейболистите ни отново на родна земя след успеха в евроквалификациите

Пранди: Вратата на националния отбор не е затворена за никого (ВИДЕО)

Вратата на националния отбор по волейбол не е затворена за никого. Това заяви селекционерът Силвано Пранди на летище "София". "Трикольорите" се прибраха у дома от израелския град Хадера, където записаха четири победи, осигурявайки си място във финалите на Евроволей 2021.

"Идват нови турнири и предизвикателства. Вратата на националния отбор не е затворена за никого. Тези, които покажат най-добра форма, ще играят и ще разчитам на тях", заяви Пранди.

Снимка: Lap.bg

Това означава, че разпределителят Георги Братоев, който не пожела да се присъедини към тима за евроквалификациите, остава в сметките на италианския специалист.

"Още преди две години, когато отново поех отбора, винаги съм казвал, че всеки турнир си има своите повикани играчи. Никога не съм твърдял, че затварям страницата за някого и, че тези хора, които в момента са в отбора, са за постоянно. Следващото изпитание, което предстои пред нас, е волейболната Лига на нациите и имаме достатъчно време да анализираме всичко. Ще преценим кои играчи да бъдат включени в състава.", допълни селекционерът.

Снимка: cev.lu

Междувременно звездата на "лъвовете" Цветан Соколов коментира, че четирите победи за тима ни в Хадера са били по-трудни за постигане отколкото изглеждат, тъй като съперниците - домакинът Израел и Австрия, са рискували в опит да компенсират разликата в класите.