на живо

Британското правителство разреши подновяването на Висшата лига през юни

Проект "Рестарт" се е насочил към датата 12 юни

Reuters

Правителството на Великобритания подкрепя плана на подновяването на Висшата лига през юни. Новината бе съобщена от държавния секретар на културата, медиите и спорта Оливър Даудън.

"Правителството отваря вратата за това футболът със състезателен характер да се завърне по безопасен начин през юни. Това трябва да включва и възможността на феновете да бъде осигурен по-широк достъп до излъчваните на живо събития. Сега футболните власти трябва да постигнат съгласие и да финализират детайлите на своите планове. Налице е общото добро желание това да бъде направено заради феновете, футболната общественост и нацията като цяло. Правителството и нашите медицински експерти ще продължат да предлагат напътствия и подкрепа, преди да бъде взето каквото и да било окончателно решение. Всички се съгласихме, че ще продължим само ако е безопасно. Здравето и благополучието на играчите, треньорите и персонала са на първо място", заяви Даудън.

Във Висшата лига работят по проект "Рестарт" с дата 12 юни. От другата седмица отборите могат да подновят тренировки при спазването на строги мерки за безопасност. Има обаче и футболисти, които не искат шампионатът да бъде подновен, тъй като се притесняват от разпространението на коронавируса.