на живо

Празненствата на ПСЖ: Голяма купа, малки купи и изтупан Мбапе

Парижани с требъл след най-странния сезон

Reuters

"Пари Сен Жермен" добави нов трофей във витрината си! Това не звучи като новина в последните години. Скъпият френски проект е хегемон у дома, а спечелването на Купата на лигата беше очаквано.

На финала възпитаниците на Томас Тухел победиха "Олимпик" Лион след изпълнение на дузпи. Майсторско спасяване на Кейлор Навас всъщност донесе 9-ия трофей от турнира за ПСЖ, след 0:0 в редовното време. И даде началото на празненствата.

Снимка: Instagram

Всъщност, всеки един от играчите на парижани получи малко копие на красивата купа. И те веднага влязоха в употреба! Преди да бъдат поставени на някой рафт у дома, мини трофеите станаха... чаши. Шампанското се разливаше по тях в чест на последния мач от белязания от пандемията от коронавирус сезон 2019/2020. 

Снимка: Instagram

Неймар очаквано беше най-активен в празненствата. Той даде тон и в съблекалнята, където позира в доста по-неформално облекло.

 
 
 
View this post on Instagram

çadonne fooort @psg #coupedelaligue

A post shared by Choupo-Moting (@mr.choupo) on

Но пък със слънчеви очила.

Снимка: Instagram

Неузнаваем до съотборниците си беше Килиан Мбапе. Въпреки че получи контузия във финала за Купата на Франция и не игра срещу "Олимпик" Лион, трансферна цел номер 1 на "Реал" Мадрид също се включи в празненствата. Той обаче избра да остане докрай с елегантния си костюм.

Очаквано вратарят Кейлор Навас беше сред футболистите, получили най-голямо внимание от съотборниците си. Те го понесоха и го поздравиха за спасяването, което донесе на тима 9-ия триумф в турнира.