на живо

Пребиха наследника на Петев в "Динамо"

Марио Цвитанович е бил нападнат с палки пред дома си

Марио Цвитанович - треньорът, който наследи Ивайло Петев начело на "Динамо" Загреб, е бил пребит пред дома си от двама маскирани извършители с палки, съобщават хърватските медии.

Нападението се случило минути след като наставникът напуснал стадиона на тима, на който се игра срещата с "Борац", а "Динамо" постигна победа с 6:0.

Цвитанович слязъл от своя автомобил и се насочил към жилището си. Пред вратата го причакали двама маскирани с палки, които му нанесли тежък побой, по време на който те не са отправяли словесни заплахи.

Специалистът се спасил, след като започнал да крещи, което принудило нападателите да избягат. Пострадалият сам се обадил на полицията и Бърза помощ. Те реагирали веднага и Цвиткович бил приет в болница. Той е със счупена лява ръка, а при него веднага е пристигнал шефът на "Динамо" Крешимир Антолич.

Полицията в Загреб все още издирва извършителите и извършва разпити на свидетели. До дома на Цвитанович има кафене, което е било отворено по време на нападението, и денонощен паркинг. За сега разследващите не изключват нападението да е свързано с неговата професия, въпреки че "Динамо" е убедителен лидер в хърватското първенство.