на живо

Преди финала на световното първенство: Треска в Загреб (ВИДЕО)

Хърватите в очакване на двубоя с Франция

По-малко от 48 часа остават до финала на световното първенство по футбол между Хърватия и Франция. Двете нации са в трепетно очакване на големия сблъсък в Москва.

Как Загреб се подготвя за историческия първи за страната финал на световен шампионат:

Хърватите трескаво очакват мача за титлата. Те усещат подкрепа дори от България. Такова е мнението на посланикът на Хърватия у нас - нейно превъзходителство Лйерка Алайбек.

Същевременно в Хърватия набира популярност нов лозунг "Не бъдете Никола Калинич". Нападателят беше изгонен от треньора още след първия мач на тима на Мондиала заради отказа си да влезе като резерва. Сънародниците му казват, че ако Хърватия спечели световното, то Калинич ще бъде най-големият глупак на света.

Във Франция фланелките на тима се продават с впечатляващите темпове. Магазинът на "Шанз Елизе" не може да смогне на поръчките за екипи на Мбапе, Гризман и Канте. Всички спортни магазини в Париж са доволни, че продажбите им вече задминаха тези от европейското първенство преди 2 години, когато Франция отново бе на финал, но загуби от Португалия след продължения.

Тагове:

световно 2018