на живо

Преди Гран при на Турция: Албън срещу Гасли на моста (ВИДЕО)

Забавления преди 14-ия старт за сезона

Пилотите от Формула 1 са свикнали с разнообразие. В техния свят и професия има завои и прави. На завоите показваш тактика, на правите ускоряваш... Но извън пистата, извън съоръжението направено така, че състезанието на него да е възможно най-интересно и оспорвано, понякога се сблъскваш с... мост. Особено когато си в Истанбул!

Градът, разположен от двете страни на протока Босфор, е сред най-големите в света, а двете му части - европейската и азиатската са свързани чрез три моста. По един от тях - Босфорския мост, състезание си направиха Александър Албън (от тима на "Ред Бул") и Пиер Гасли (от тима на "Алфа Таури"). 

Снимка: formula1.com

Победител нямаше, а и двамата се забавляваха, докато изпробваха възможностите на болидите си преди Гран при на Турция.

Състезанието - 14-о за сезона, ще се проведе по традиция в неделя (15 ноември). Феновете на Формула 1 ще гледат с притаен дъх, защото именно стартът в Истанбул може да се окаже исторически. 

Снимка: formula1.com

Водачът в класирането при пилотите - Люис Хамилтън (с "Мерцедес") се нуждае само от едно второ място, за да си осигури седма световна титла. Ако успее да спечели и това отличие, британецът ще изравни рекорда за най-много титли на легендарния Михаел Шумахер.

За първи път Истанбул беше домакин на старт от Формула 1 през 2005 г. През 2011 г. пък се проведе последното състезание на пистата близо до Босфора. След 9 години прекъсване градът отново попадна в календара на един от най-скъпите спортове в света.

Снимка: formula1.com