на живо

Преди Португалия - България: Звезди на Спортинг и Бенфика се помириха (ВИДЕО)

Ренато Санчес получи прошка за безумно влизане по време на лисабонското дерби

Играчите на непримиримите съперници Спортинг и Бенфика забравиха междуособиците и се обединиха в името на Португалия. Най-прясното доказателство за това е изказването на играчът на Спортинг - Жоао Марио след днешната тренировка на националите.

Той бе върнат към зверското влизане на Ренато Санчес от Бенфика в краката на негов съотборник по време на дербито за първото място, играно в началото на март и загубено от зелено-белите:

Жоао Марио коментира: "Подобни неща се случват в дербитата. Не мисля, че е било злонамерено и не мисля, че той е груб играч. Ренато Санчес е отличен млад футболист"

18 годишната сензация на Бенфика Ренато Санчес ще дебютира за мъжкия национален отбор на Португалия срещу България в петък вечер. Той прави истински фурор за тима си този сезон, оперирайки в средата на терена. С неговата неизменна роля "орлите" са вече на 1/4 финал в Шампионската лига, а в Португалия се говори за сериозен интерес към него от страна на Манчестър Юнайтед.

Въпросният мач на Жозе Алваладе бе спечелен от Бенфика с 1:0, което изкачи "червените" до първото място. Влизането на Ренато бе един от най-скандалните моменти в срещата. То бе коментирано дълго след нея, а зелено-белите се оплакваха от решението на рефера да не покаже червен картон на Ренато. Фенове на Спортинг пък засипаха мрежата с колажи на случката.

С днешното си изказване един от лидерите на Спортинг - Жоао Марио явно показа, че клубните страсти нямат място в националния отбор.