на живо

Предимството за хърватските фенове в София (ВИДЕО)

4000 привърженици наблюдаваха финалния сблъсък на световното в центъра на столицата

bTV

Въпреки че България не участва на световното първенство в Русия, футболните емоции взеха връх в центъра на София по време на финалния мач между Хърватия и Франция.

Близо 4000 души се събраха, за да изгледат сблъсъка, като огромно предимство в числеността имаха феновете на балканската държава, които за нещастие на мнозинството загубиха с 2:4.

За по-малкото френски привърженици у нас, последният съдийски сигнал означаваше едно - старт на празненствата по случай дълго чаканата втора световна титла.

"Ние сме шампион! Ние сме шампиони! Това е невероятно! Беше толкова, толкова трудно… 20 години чакахме. 20 години по-късно, ние отново сме шампиони. Очаквахме я тази световна титла, но чувството, чувството е невероятно. Благодаря, Гризман! Благодаря, Мбапе! Благодаря на абсолютно всички!", не криеше емоциите си френски гост на столицата, който изгледа мача сред множеството българи.

Унили, но със сигурност не и разочаровани бяха българските фенове на Хърватия. За тях дузпата е оказала решаващо значение във финалния сблъсък. Емоциите, които хърватите оставят в българите, а и във всички фенове на футбола са само едни – незабравими.

"Оказа им според мен голямо влияние тази дузпа и според мен нямаше дузпа. На мен ми хареса абсолютно цялото iветовно, абсолютно целия финал. Това беше Мондиала на изненадите! Фаворитите отпаднаха още в началото, което направи още по-хубаво първенството", радват се феновете.