на живо

Преговорите на "Барса" за Неймар пропаднали

"Условията са далеч от желаните от ПСЖ", твърдят френски медии

Reuters

Сагата "Неймар" ще се разреши до края на трансферния прозорец в понеделник (2 септември), но в каква посока, все още не е ясно. Изглежда обаче, че "Барселона" няма да бъде печелившата страна, поне според френския сайт RMC. 

Изданието твърди, че двата дни интензивни преговори между испанския гранд и отбора на бразилеца "Пари Сен Жермен" са завършили без сделка. Френският тим е отхвърлил предлаганата от каталунците сума. "Още от началото на преговорите те знаят условията ни. Но предлаганото от тях е далеч от желаното от нас", твърди източник от клуба. 

Снимка: Reuters

Според "Мундо Депортиво", от "Барса" са предложили 150 млн. евро, трансфери на Иван Ракитич и Жан-Клер Тобидо при французите, както и отдаване под наем на Усмани Дембеле.

Неймар премина в ПСЖ именно от "Барселона" през 2017 г. От тогава трансферът му държи рекорд - 222 млн. евро бяха платени от французите за бразилеца. 

Ако информацията за провал на преговорите се окаже вярна, то това отваря вратите на другия заинтересован клуб - "Реал" Мадрид. "Белите" имат няколко часа, за да отмъкнат Неймар в своя тим.