на живо

Преизбраха Дафовска за шеф на биатлона

За първи път действащ спортист влиза в УС на федерацията

Lap.bg

С 11 гласа "за" и само един "въздържал се" Екатерина Дафовска бе преизбрана за председател на Българската федерация по биатлон на извънредно Общо събрание.

То бе свикано по искане на част от клубовете, след като на заседанието през юни самата олимпийска шампионка заяви готовност да се оттегли.

За първи път в ръководството на федерацията влезе действащ спортист. Димитър Герджиков бе сред гласуваните в Управителния съвет, след като състезателите от националния отбор проведоха избор помежду си за техен представител в ръководството, каквито са препоръките и на Международния съюз по биатлон (IBU).

Ето всички членове на новоизбрания Управителния съвет на БФБ: Екатерина Дафовска, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Цветан Цочев, Таня Панева, Момчил Добрев, Милуш Иванчев и Димитър Герджиков.

През последните няколко месеца биатлонът ни се тресе от скандали, а един от най-добрите ни състезатели Красимир Анев прекрати кариерата си с обвинения към Дафовска.

Българските национали са на първи лагер на сняг в Австрия, на глетчера в Дахщайн. Най-добрите биатлонисти се връщат в страната във вторник, след което през ноември ще продължат подготовката си във Финландия с новите треньори Александър Касперович и Виталий Норицин.

Междувременно от IBU обявиха променената декемврийска програма за началото на Световната купа 2020/21. Преди Коледа, първите два старта ще са в Контиолахти (Финландия), следвани от два кръга в Хохфилцен (Австрия).