на живо

Прекъснаха "Локо" Пловдив - ЦСКА! Фенове нахлуха на терена (ВИДЕО)

Има ранени. 10 са арестувани. Мачът продължава

Lap.bg

Мачът между "Локомотив" Пловдив и ЦСКА от 17-ия кръг на Първа професионална лига беше прекъснат заради бой между фенове на терена на стадиона при резултат 1:0 за "червените".

В 35-ата гостите откриха головата си сметка, след като Кирил Десподов стреля от фаул, а Диао не се намеси добре.

В 42-ата минута феновете на гостите събориха загражденията в своя сектор и нахлуха на терена, след което започнаха да налагат привържениците на "смърфовете". 

Местните ултраси от трибуна "Бесика" не останаха длъжни и също нахлуха. Така мелето се заформи пред сектор "А" на стадиона в парк "Лаута". Според очевидци в него са участвали между 50 и 100 зрители на мача.

Снимка: Lap.bg

Групичките си разменяха удари и се замеряха с камъни, факли и дори инвентар на стадиона, като столове и страничното флагче на терена.

Полицията се намеси, за да разтърве сбилите се. Футболистите пък бяха прибрани в съблекалнята от съдията Ангел Ангелов. 

За минути тълпата на пистата беше разпръсната. Съобщава се за фенове, които са ранени след сблъсъците. Органите на реда пък задържаха част от побойниците. По първоначални данни става дума за 10 зрители.

Снимка: Lap.bg

Шефовете на ЦСКА - Трифон Попов и Пламен Марков, се опитаха да тушират напрежението и отидоха да говорят с тарторите на "червената" агитка.

Мачът продължи след 20-минутно прекъсване.

Тепърва ще се изяснява причината за сблъсъците между агитките. Една от версиите е, че конфликтът е избухнал заради откраднато и запалено знаме на агитката на ЦСКА.

По всяка вероятност случката ще доведе до санкция и за двата отбора. Член 37 от Дисциплинарния правилник към БФС гласи, че "спиране на срещата с последствия заради нахлуване на публика" води до лишаване от домакинство межди 1 и 3 мача и парична санкция.