на живо

Премиера към волейболистите: Разчитам да зарадвате българите (СНИМКИ)

Любо Ганев показа на Борисов трофея от предстоящото световно първенство

Facebook

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев днес показа на премиера Бойко Борисов и на министрите от кабинета шампионската купа, която ще бъде връчена на победителя на предстоящото световното първенство по волейбол за мъже. 

"За организацията на първенството осигурихме 10 милиона лева и затова разчитаме волейболистите да зарадват българите на най-голямото спортно събитие. Българите обичат волейбола, така че разчитаме много на вас", коментира премиерът Борисов.

България е домакин на шампионата, съвместно с Италия. София, Варна и Русе ще бъдат домакини, а мачовете ще се играят през септември 2018-а година. 

Снимка: Facebook

В следващите месеци купата ще обиколи редица български градове като част от представянето на надпреварата, която ще се проведе през септември.

"Радвам се, че точно тук е първата стъпка на купата, която в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в страната. Надявам се и че за последно тя ще бъде в ръцете на някой от нашите волейболисти", каза Любо Ганев, който е изпълнителен директор на организационния комитет на първенството.