на живо

Премиерът Борисов и министър Кралев инспектираха зала „Конгресна” във Варна

Националите по волейбол могат да тренират там

Премиерът Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних инспектираха зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта - Варна, в която още от понеделник волейболните ни национали ще проведат тренировка.

„В момента търсим средства за ремонт на зала "Владислав" във Варна, където тренират на закрито футболът, хандбалът, баскетболът. Там покривът тече, няма отопление, а съблекалните не са ремонтирани от построяването преди повече от 30 г. Трябва да сме изключително щастливи за това, което се случи в Двореца на културата и спорта. Пред очите ви стана тази зала, всички проблеми ги видяхте, разбрахте за какво става въпрос.  Благодаря за коректното отразяване на всичките проблеми, което доведе до разбиране за закъснението на ремонта, каза министър Кралев след инспекцията на ремонтните дейности в зала „Конгресна”. - Сега започваме такива мащабни реконструкции и в София и доста ще се поучим от проблемите, които видяхме тук, защото очевидно митът за голямото и здраво социалистическо строителство рухна. Като видяхме какво се случи в зала "Конгресна" на Двореца - висящите колони, подпочвените води, плочи липсваха, трагедията беше пълна. Същото нещо очакваме и в София със Зимния дворец и със зала "Фестивална". Там ще бъде същата драма. Тогава ще моля премиерът да бъде също така снизходителен, да не ни притиска със сроковете - за зала "Академик", за Зимния дворец и за зала "Фестивална" - състоянието там е същото.” 

По-рано министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети 39-ите традиционни международни състезания по ориентиране за купа „България”.