на живо

Преобразен "Балкан" запази шансове след категорична победа срещу "Левски Лукойл"

Полуфиналната серия продължава с четвърти мач

Lap.bg

"Балкан" Ботевград запази живи надеждите си за финал в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като победи "Левски Лукойл" със 100:81 в третия мач от полуфиналната серия. Така след 2-1 победи, битката продължава с мач номер 4 в Ботевград след два дни.

Третата среща започна с бърза серия от 5:0 за "Балкан". През първите три минути домакините бяха на гребена на вълната и се откъснаха с 8 точки аванс - 12:4. До края на частта баскетболистите на Йовица Арсич не позволиха на гостите от София да ги доближат.

Снимка: Lap.bg

През втората четвърт "зелените" продължиха с добрите си действия в защита и в един момент вече водеха с 11 точки - 34:23. С наближаването на почивката "сините" вдигнаха леко темпото, но не достатъчно, за да стопят преднината на "Балкан". Двата тима се прибраха в съблекалните при резултат 47:40.

В началото на третата четвърт Крис Минков, който бе с основна заслуга за силното представяне на домакините от началото на мача, получи контузия и се наложи да бъде сменен принудително. В 92-ата секунда треньорът на "Балкан" Йовица Арсич бе дисквалифициран след второ техническо нарушение и напусна залата. Тези две събития предизвикаха леко колебание в играта на домакините и "Левски Лукойл" се приближи на три точки.

2:28 преди края на третата част се стигна и до първото изравняване в резултата - 63:63. Гонитбата продължи, но в крайна сметка домакините се отправиха към заключителната четвърт с преднина от 73:67.

Снимка: Lap.bg

Играчите на "Балкан" печелеха почти всяка борба под коша, което им донесе аванс от 19 точки (най-големият от началото на мача) и сериозно психологическо предимство. Домакините не изпуснаха контрола и спечелиха със 100:81. Само преди три дни те отстъпиха на "Левски Лукойл" с 53:84.

За победителите най-резултатен бе Дарко Балабан с 20 точки и 13 борби. За "Левски Лукойл" с 18 точки и 10 борби завърши Кийт Бенсън.