на живо

Не заболяване, а преумора е отказала Григор от мача с Джокович

Димитров успокои феновете си

Reuters

Днешният мач между Григор Димитров и Новак Джокович от демонстративния турнир в Задар пропадна заради отказване на българина.

По-рано се появи информация, че световният номер 19 е приключил преждевременно участието си в "Адриа Тур" заради заболяване.

През телевизията Sportklub, която предава мачовете от надпреварата, Димитров успокои феновете си, като разкри, че се е отказал заради натрупана преумора.

"Благодаря на всички за загрижеността и съобщенията, които получих. Искам да кажа, че всичко с мен ще е наред. Това е последствие от физически усилия и излагане на слънцето в последните дни и ще трябва да пропусна последния ден в Задар", каза Димитров.

29-годишният българин реши да се откаже и от втория си мач в събота срещу Педжа Кръстин и отстъпи мястото си на хърватина Нино Сердарушич, който по-късно днес ще се изправи и срещу световния номер 1.

"Мислех, че би било честно да оставя мястото си на страхотен млад играч, за когото това със сигурност ще означава много", допълва първата ни ракета.