на живо

Президентът на Наполи: Гонсало Игуаин ще предаде себе си, ако напусне

Италианския тим може да оцелее и без аржентинския нападател, категорични са от клуба

Getty Images

Президентът на италианския Наполи Аурелио Де Лаурентис коментира появилите се слухове за трансфер на аржентинския национал Гонсало Игуаин.

Братът и агент на Игуаин - Николас, каза през миналия месец, че Гонсало може да си тръгне от клуба, въпреки че има още две години до края на договора си.

Снимка: Getty Images

"Не съм разговарял с футболиста. Единствената оферта, която получих беше от президента на Атлетико Мадрид, но му казах, че трансфер не е възможен. Той ми предложи 60 милиона евро плюс двама или трима играчи и аз казах "не", заяви Де Лаурентис.

Клаузата за откупуване на голмайстора на тима е 94 милиона евро. Президентът на Наполи отрече публикациите, че Игуаин може да премине в шампиона Ювентус.

"Дали ще бъде предателство срещу Наполи? Гонсало би предал единствено себе си с такъв ход. Не може да пееш с феновете, да им се вричаш във вярност и след това да облечеш фланелката на големия враг. Би било абсурдно", добави Де Лаурентис.

Въпреки твърдата си позиция президентът на клуба каза, че Наполи може да оцелее и без аржентинския нападател.

"Не се притеснявам особено. Наполи завърши на второ място през сезон 2012/2013 и без него. Ние започнахме от трета дивизия и аз се гордея с този клуб. Сигурен съм, че ще продължим да се справяме добре", каза президентът на Наполи.

28-годишният Игуаин премина в италиански тим през 2013 г. От тогава той има записани 146 мача и отбелязани 91 гола за Наполи.