на живо

Президентът Радев връчи Почетен знак на Кубрат Пулев, Нешка Робева и други изявени спортисти (ВИДЕО)

Отличия за изключителни постижения

Президентът Радев връчи Почетен знак на Кубрат Пулев, Нешка Робева и други изявени спортисти (ВИДЕО)

Президентът на България Румен Радев отличи изявени фигури от българския спорт. Държавният глава награди с Почетен знак на президента Нешка Робева, Иван Иванов, Петър Стойчев, Кубрат Пулев и Тайбе Юсеин във връзка с Деня на българския спорт 17 май и юбилейни годишнини през 2021 г.

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева навършва 75 г. на 25 май. Олимпийският шампион по вдигане на тежести Иван Иванов навършва 50 г. през август. Кралят на маратонското плуване Петър Стойчев става на 45 през октомври.

Снимка: Lap.bg

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев навърши 40 г. на 4 май. На същата дата световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин стана на 30 г.

"Аз му казах и на самия президент, че за мен това е едно уважение. Не само за мен, но и за всички спортисти, треньори и спортни дейци. Благодарих и му казах, не само посмъртно да награждават българските спортисти и дейци, а и приживе, защото това е мотивацията на тази нация, тъй като времената не са лесни.", коментира Кобрата пред bTV след края на церемонията.