на живо

Принцът на Монако иска Риболовлев да си ходи

Президентът на футболния гранд е обвинен в корупция и търговия с влияние

Принцът на Монако Албер II призова руския бизнесмен Дмитрий Риболовлев да напусне "Монако", ако обвиненията в корупция и търговия с влияние се докажат.

Риболовлев е президент на футболния гранд и държи контролния пакет акции от 67%. 33% има княжество Монако.  

"Трябва да дочакаме края на разследването срещу Риболовлев. Ако обвиненията се докажат, мисля, че той трябва да се оттегли от ръководството на клуба", заяви принцът в интервю за Медиапарт.

Веднага след изявлението на монарха последва и реакцията на Риболовлев. Представител на милиардера заяви за rbc.ru, че той не възнамерява да продава дела си в клуба и има намерение да продължи да бъде негов президент.

Риболовлев бе задържан на 6 ноември в Монако по искане на местната прокуратура. Негови имоти бяха обискирани. На 10 ноември той се върна в Москва, като бе освободен, но остава под съдебен контрол. Поставено му бе и условие да не се среща с другите обвиняеми по делото и да се яви на разпит, когато бъде призован.

На 16 ноември Шпигел публикува разследване, в което посочи, че е имало списък от 52 имена на влиятелни лица от Монако, които са получавали подаръци от клуба, в това число и безплатни ложи на стадиона на клуба, както и приемане на роднини на тези лица на работа в "Монако".