на живо

Пряко по RING: Соколов и "Лубе" в опит да изравнят най-важната серия

Тази вечер от 19:00 ч. е вторият мачот финалния плейоф в италианското волейболно първенство

legavolley.it

Време е! Волейболният шампион на Италия ще бъде решен съвсем скоро. По традиция с три победи в пет мача, в които българско присъствие не липсва.

Цветан Соколов ще се опита да спечели третата си шампионска титла на Апенините, но осъществяването на тази мечта минава през победа над най-тежкия възможен опонент - "дяволската блокада": отборът на "Перуджа".

В неделя от 19:00 по RING и онлайн на Voyo.bg е дуел номер две между шампиона и "Лубе Чивитанова", където българинът блести с изявите си. Тимът, достигнал първи до три успеха, ще бъде шампион на Италия.

Снимка: legavolley.it

Първата среща в "Пала Бартон" беше лекция, изнесена от "Перуджа" срещу неузнаваем тим на Фердинандо Де Джорджи. Убедителният успех на отбора на Лоренцо Бернарди не просто даде аванс на тима му по пътя към Скудетото, но и увеличи психологическото предимство преди мач номер две.

Предстоящият сблъсък в "Еуросуоле Форум" може и до голяма степен до донесе титлата на "дяволската блокада". Евентуална победа и третият двубой в дома на "Перуджа" ще означават едно: "Лубе" до голяма степен ще е обречен да се върне в серията.

Снимка: legavolley.it

Предимството е изцяло за шампионите, които отново доказаха, че може да са изиграли изтощителна среща преди броени дни, който да ги спасила от отпадане, но винаги могат да покажат зъби.

Лошата серия на Цветан Соколов и компания срещу лидера от редовния сезон продължава. В мач номер 1 българинът разочарова. Родният диагонал завърши с едва 5 точки и беше бледа сянка на самия себе си. Сега всички очакват реванш от негова страна.

Снимка: legavolley.it

Залогът за "Чивитанова" е огромен. Напрежението е безспорно за домакините във втория сблъсък, но единствено чрез успех шансовете на тима ще бъдат реални.

"Лубе" се нуждае от силен Цветан Соколов повече от всякога, за да подеме обрата по пътя към титлата.

Ще поведе ли шампионът "Перуджа" с 2:0 победи и до голяма степен ще си осигури титлата или "Чивитанова" ще изравни серията?

Отговорът - тази вечер от 19:00 пряко по RING и на VOYO.BG!