на живо

Проблемите за Григор Димитров продължават

Вижте ужасяващия жребий на Гришо за турнира в Париж

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров ще трябва да прави чудеса от храброст, за да достигне заключителните кръгове на предстоящия следващата седмица тенис турнир от сериите "Мастърс 1000" в Париж. Причината - изключително тежкият жребий, който изпрати световния #28 в една част от схемата заедно с Роджър Федерер, Давид Ферер и Марин Чилич.

За да пробие до 1/2-финалите например родният представител почти сигурно ще трябва да срещне всеки от гореспоменатите играчи, но в обратен ред. За целта обаче Гришо първо трябва да спечели двубоя си от първи кръг, където очаква съперник, класирал се за основната схема през квалификациите. Евентуален мач срещу Федерер е възможен чак на четвъртфиналната фаза. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Надпреварата във френската столица е една от малкото възможности за Димитров да спечели точки за ранглистата, тъй като през миналата година той достигна едва до втори кръг в зала "Берси". От началото на годината Гришо не успя да повтори голяма част от резултатите си през миналия сезон и точно това е причината за загубата на 20 позиции в подреждането на ATP.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Турнирът в Париж, който е последен в програмата на Димитров за тази година, започва в понеделник, 2 ноември.