на живо

Пробвали да запушат устите на тримата заловени с допинг плувци (ВИДЕО)

Благой Панайотов: Не са ни заплашвали, но ни казаха, ако идват медии, да ги препращаме към тях

Пробвали да запушат устите на тримата заловени с допинг плувци (ВИДЕО)

Допинг скандалът в плуването, който bTV разкри, набира все по-ожесточена скорост. И тримата уличени в употреба на тежкия анаболен стероид станозолол младоци от националния отбор – Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, застанаха пред камера на медията ни и бяха единодушни, че медикаментите, които са приемали, са им давани лично от лекаря на държавния тим д-р Любомир Петров и от главния треньор и генерален секретар на федерацията Кристиан Минковски.

„Нито аз, нито моите приятели от националния отбор сме пили нещо на своя глава. Хапчетата ни ги дават в националния отбор, докторът по-точно, д-р Любомир Петров. Дават ни ги по два пъти на ден. Сутрин след първата и вечер след втората тренировка“, признава и третото уличено момче от триото таланти – Благой Панайотов, който даде специално интервю пред кореспондента ни в Благоевград Ирина Жерева.

Благой Панайотов потвърди версията на двамата свои съотборници, че е научил за положителния си тест още през миналата седмица, а е бил уведомен от доктора на тима. Юношата от Сандански призна в ефира на bTV, че от федерацията и от треньорския щаб е направен опит да бъдът запушени устите и на тримата „изгорели“ със станозолол плувци:

„Не са ни заплашвали, просто казаха, ако идват медии, да ги препращаме към тях.“