на живо

Продадоха 21 хиляди билета за Португалия - България

Стадион "Магаляеш Песоа" е построен за Европейското първенство през 2004-та

Getty Images

Стадион "Магаляеш Песоа" в португалския град Лейрия ще бъде арена на дългоочакваната контрола между българския национален отбор по футбол и избраниците на селекционера Фернандо Сантош.

До този момент са продадени 21 000 билета за срещата, което е 75% от капацитета на стадиона. Очаква се днес и утре тези цифри да нараснат и съоръжението да бъде пълно.

Освен за срещата с България в петък, билетите ще важат и за контролата с Белгия на 29 март. След като проверката първо бе отменена, португалските футболни шефове предложиха тя да се изиграе на "Магаляеш Песоа".

Красивото съоръжение се намира в Лейрия - градче на около 150 километра от столицата на Португалия Лисабон. "Магаляеш Песоа" е построен през 2003 година за Европейското първенство през 2004. Той е домакин на два мача от груповата фаза на първеството на Стария континент.

Именно там Швейцария и Хърватия не успяват да си отбележат гол, а няколко дена по-късно в истински голов спектакъл Хърватия и Франция завършват 2:2.

Снимка: Getty Images

Съдбата на две Суперкупи на Португалия също е решена на "Магаляеш Песоа". Порта побеждава Витория Сетубал през 2006. В следващото издание на надпреварата зрителите наблюдават триумфа на Спортинг (Лисабон) именно от шарените трибуни.

Снимка: Getty Images

bTV Action ще ви направи съпричастни с атмосферата на "Магаляеш Песоа" по време на контролата между България и Португалия в петък с пряко предаване, което започва в точно в 22:00 часа.