на живо

Професия "виртуален футболист" (ВИДЕО)

Българин е сред 10-те най-добри геймъри в света

bTV

Българин е сред най-добрите играчи в света на виртуален футбол. Благодарение на геймърските си умения и компютърните игри, Станислав Чакъров успя да се срещне със световни футболни звезди и е на път да подпише договор с водещ европейски гранд.

За Станислав всичко започва като на шега. Записва се на национален шампионат, за да провери уменията си, и изненадващо го печели. Следват редица успехи на международни състезания, а на световното първенство в Швеция завърша 10-и.

Виртуалният футбол вече е и професия, а някой от най-големите европейски отбори подписват договори с най-добрите играчи: "Дават заплати от по 5-6 хил. евро. В момента и аз водя преговори", сподели Станислав.

Освен добро финансово възнаграждение, този спорт сбъдва и други негови мечти: "Избраха ме да играя на един турнир с Раул Албиол, на него му беше много интересно. Истинският Роналдо също беше гост на едно от състезанията, а световният шампион с Германия Кристоф Крамер ми подари фланелка".

Снимка: bTV

Голямата цел пред Станислав Чакъров е да стане световен шампион. Следващото първенство на планетата ще е в Лондон, а наградният фонд на надпреварата е 1 млн. и 200 хил. долара.

Тагове:

футбол