на живо

Програмата на "Манчестър Юнайтед": По един мач на всеки 42 часа

Отложената среща с "Ливърпул" ще се играе на 13 май

Reuters

Следващите седем дни се очертават да бъдат най-натоварените за футболния „Манчестър Юнайтед“ през този сезон. Отборът на Оле Гунар Солскяер ще трябва да изиграе цели 4 двубоя в рамките на този период или средно по един мач на всеки 42 часа.

Причината за сгъстената програма на „червените дяволи“ е отмененият мач срещу „Ливърпул“, който не се състоя заради протести срещу собствениците на клуба - семейство Глейзър. По програма дербито трябваше да се играе на 2 май, но фенове на „Юнайтед“ нахлуха на „Олд Трафорд“ и мачът бе отложен. Впоследствие беше решено срещата да се играе в четвъртък, 13 май.

Снимка: Reuters

Това е точно седмица след мача на „червените дяволи“ срещу „Рома“ в реванша от полуфиналите в Лига Европа. Периодът между двете срещи обаче съвсем няма да е спокоен за „червените дяволи“.

Три дни след гостуването в Рим, на 9 май за тях предстои визита в Бирмингам на „Астън Вила“.

След това „Юнайтед“ приема третия в Английската Висша лига „Лестър“ на 11-и май, а 50 часа и 15 минути по-късно хората на Солскяер завършват 7-дневният си маратон с отложения мач срещу „Ливърпул“.

Снимка: Reuters

Към момента в отбора няма отсъстващи основни футболисти, като извън строя са само трайно контузените Антони Марсиал и Даниел Джеймс.

Днешния двубой с „Рома“ ще бъде от ключово значение за английския тим, не само защото през него минава пътя към финала в Лига Европа, но и защото позитивен резултат в него ще даде импулс на „червените“ преди трите има мача във Висшата лига.

Първия двубой от натоварената седмица за „ Манчестър Юнайтед“ може да гледате днес пряко по bTV Action от 22:00 ч.