на живо

Промоутърът на Джошуа: И да можем да избираме съперник, пак ще е Пулев

Еди Хърн се изказа ласкаво за българския боксьор

Getty Images

Еди Хърн, промоутърът на носителя на световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа, изрази задоволство, че британският боксьор ще се изправи точно срещу българина Кубрат Пулев в мач за титлата.

Кобрата е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Същевременно кубинецът Луис Ортис е претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA), като и в двете версии шампион е именно Джошуа.

Точно това провокира изказване на Хърн, което гласеше:

„Ортис се опитва да ни извие ръцете и да направи така, че Антъни да загуби служебно титлата си на WBA. Това няма да стане. Ще ги съдим. Джошуа трябва да се изправи първо срещу първия официален претендент. А и Пулев е претендент от повече от година, докато Ортис – от няколко месеца.

Нямаме право повече да отлагаме мача с Пулев. Но честно казано, дори да имахме възможността сами да си изберем противник, пак щяхме да се обърнем към Пулев. Това ще е много хубав мач“, заяви Хърн, цитиран от “Boxing Scene”.

Промоутърът подчерта, че договорката с промоутърската компания на Пулев за мача между двамата боксьори в тежка категория е на финалната права. Според информацията следващата седмица Пулев ще бъде обявен официално като съперник на Джоуша. Мачът се очаква да бъде на 28 октомври на стадион „Милениум“ в Кардиф.