на живо

Промоутърът на Джошуа е заразен с COVID-19

Еди Хърн заяви, че ще се изолира от боксьорите

Getty Images

Промоутърът на шампиона в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа - Еди Хърн, е заразен с коронавирус.

Това обяви той в профила си в социалните мрежи.

"За жалост току що разбрах, че съм дал положителен тест за COVID-19. Трябва да напусна незабавно "Балона". За щастие, всички останали тестове са негативни. Отивам вкъщи да си почивам. До утре", написа Хърн в "Туитър".

Веднага след това публикува забавно видео, в което удря малка боксова круша, кръстена COVID-19.

Английските медии съобщават, че Хърн се е тествал, тъй като е имал симптоми като при грипно заболяване.

"Балонът" от съобщението на Хърн се отнася за зоната, в която боксьорите тренират преди важните си мачове. Британският промоутър и екипът му организират места, на които бойците могат да се подготвят изолирани от външния свет и при най-добри условия, като регулярно се извършват тестове за коронавирус на всички присъстващи.

Снимка: Getty Images

В такъв "балон" Хърн пребиваваше в последните дни, докато подготвяше гала вечер в "Маршал Арена" близо до Лондон. 

В такива условия най-вероятно ще трябва да живее и Кубрат Пулев, който ще се изправи срещу шампиона Джошуа в дългоочаквана битка за титлата на Международната боксова федерация (IBF) на 12 декември 2020 г. Мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус. 

Тъй като все още не е ясно дали на двубоя ще може да присъстват зрители, той беше преместен от стадиона на "Тотнъм" в по-малката зала "О2 Арена". Очаква се до дни договорът за срещата да бъде подписан официално.