на живо

Промоутърът на Джошуа: Пулев е следващият ни съперник (ВИДЕО)

Един Хърн заяви, че мачът с Кобрата е сигурен

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, потвърди, че Кубрат Пулев ще е следващият съперник на британеца.

27-годишния Джошуа трябваше да се изправи в реванш срещу Владимир Кличко, но преди няколко дни украинецът сложи край на състезателната си кариера.

Снимка: Getty Images

Междувременно от Световната боксова асоциация публикуваха съобщение, с което задължават британеца да се бие с техния претендент Луис Ортис преди да срещне Пулев.

Хърн обаче е категоричен, че Джошуа първо трябва да се изправи срещу българина за пояса на IBF.

"Големият проблем, който имаме сега, е да се оправим със задължителните претенденти. Толкова е трудно да запазиш всички пояси. Това, което можем да направим, е да действаме по хронологичен ред. Кубрат Пулев е претендент вече близо година. Когато получихме решение от IBF, с което се съгласихме и подписахме, то гласеше: "Ако не се биете с Кличко, трябва да се биете с Пулев." Този документ може да се види от всеки. Това е първата опция. От WBA решиха да поискат мач за техния претендент Ортис. Уайлдър също иска мач за обединяване на титлите. Точка 3 от това решение на IBF гласи, че няма да одобрят друг обединяващ мач за титлите. Уайлдър го знае", каза Хърн в интервю за iFL TV.

Промоутърът обясни, че планът за Джошуа е следният - първо Пулев, а след това Ортис и Уайлдър.

Снимка: Getty Images

"Може и WBA да ни вземат титлата, ако се бием с Пулев. Не би трябвало, но може и да го направят. Говорих с Антъни, а той каза, че не иска да губи титли, иска да се справи с всички претенденти и да държи титлите си. Така че планът за нас е – октомври или ноември срещу Пулев, февруари или март – Ортис, а през лятото – Дионтей Уайлдър. Това е планът ми – да махне претендентите, а след това да спечели още един пояс. Искаме всички пояси. Надявам се организациите да ни дадат възможност да спечелим всичките пояси", добави Хърн.

Той обясни, че Пулев чака за този мач от доста време и затова е първи в списъка: "Още когато подписвахме договора за мача с Кличко, от WBA ни казаха, че ще ни позволят да направим доброволна защита. Надявам се да държат на думата си. Не сме им искали разрешение да отложим мач със задължителния претендент на WBA. С IBF вече го направихме два пъти – веднъж за мача с Ерик Молина и втори път за мача с Кличко. Пулев стои и чака, нямаме избор вече. Не можем да се бием с всички едновременно. Можем да го направим, но един след друг."

Снимка: Lap.bg
Хърн заяви, че няма никакъв шанс британецът да откаже мач с Пулев и да оваканти титлата: "Вече сме подписали с IBF. Да, той може да оваканти титлата, но не иска. Не иска да овакантява и тази на WBA. Но трябва да го направим в хронологичен ред. Човекът, когото накарахме да чака три пъти, е следващ. След това Ортис, след това Уайлдър, ако още има пояс."

Относно вариантите за дата и място за мача между Джошуа и Кобрата, промоутърът на световния шампионт каза: "28 октомври на стадион "Милениъм" в Кардиф или 11 ноември в Лас Вегас. В момента шансовете са 50:50. Казах вариантите на Кале Зауерланд, който е промоутър на Пулев".