на живо

Пропусната дузпа и вратарски гаф лишиха "Левски" от успех срещу "Етър"

1:1 на "Герена", "сините" се отдалечиха от "червените"

Lap.bg

Драматичен край и 1:1 между отборите на "Левски" и "Етър" Велико Търново в мач от 25-ия кръг на Първа лига, игран на "Георги Аспарухов" в София.

Домакините могат само да съжаляват за изпуснатите три точки, след като в добавеното време на срещата Филипе Нашименто пропусна да се разпише от дузпа. А преди това "виолетовите" поведоха с гол на Велко Батрович в 62-ата минута след изключително груба грешка на вратаря на "Левски" Николай Кръстев. Резервата Сержиу Буш изравни в 71-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Това равенство остави тима на Делио Роси на трето място в класирането, като "Левски" вече изостава на десет точки от ЦСКА в класирането. Отборът на "Етър" пък е предпоследен.

"Левски" създаде две много добри положения още в първите пет минути, като и при двете опасности дейно участие имаше Паулиньо. Бразилецът подаде първо на Кабрал и той се забави с удара, а след това проби по лявото крило и пусна топката на дузпата за Ривалдиньо, който обаче реши да я спре, вместо да стреля с едно докосване. И неговият удар беше слаб, а Христо Иванов го улови без особени проблеми.

"Левски" беше близо до гол и в 14-та минута, когато Афонсо Фигейредо центрира в наказателното поле и Филипе Нашименто засече топката със странична ножица, но я изпрати над напречната греда. 

"Етър" удари греда в 37-та минута. Иван Стоянов догони почти изгубена топка и центрира в наказателното поле, а Сам Бадара я насочи към вратата с глава. Сигурен че топката ще излезе в аут, Николай Кръстев не игра с нея, а тя се удари в напречната греда и се върна пред него. Там обаче беше Давид Яблонски, който я изчисти далеч от вратата.

"Левски" и "Етър" имаха по едно положение в първи 20 минути на второто полувреме, като търновците се възползваха от своето и поведоха в резултата. Николай Кръстев изпусна топката при центриране в 62-та минута и тя попадна на крака на Велко Батрович, който вкара на празна мрежа за 1:0. Минути по-рано Христо Иванов отрази опасен удар на Роман Прохазка.

Снимка: Lap.bg

"Левски" изравни в 72-та минута, когато Паулиньо подаде към Серджиу Буш в наказателното поле и въпреки че Христо Иванов спаси първия удар, румънецът вкара на добавка за 1:1.

След това "сините" натиснаха и получиха дузпа в четвъртата минута на добавеното време, но Филипе Нашименто стреля встрани от вратата.