на живо

Отпадането на Гришо в Маями - сигнална лампа или пукнатина в бронята?

Димитров попадна сред разочарованията на турнира

Getty Images

Доста тенисисти впечатлиха с изявите си от началото на година. Сред тях и Григор Димитров. Логично преди началото на първите турнири от серията "Мастърс" специалисти и анализатори имаха сериозни очаквания към част от тях. Някои ги оправдаха, но други по-скоро разочароваха.

Затова изданието realsport101.com анализира представянето на тенисистите, които не бяха на нужното ниво на турнира в Маями, и от които се очакват много по-добри резултати през следващите седмици.

Сред засегнатите имена бе и това на първата ни ракета.

"Преди турните от категорията АТП 1000 в Индиън Уелс и Маями Гришо бе номер 3 в подреждането за заключителния "Мастърс" в Лондон. Единствено бившите номер 1 в света Роджър Федерер и Рафаел Надал се представяха по-успешното от него от началото на сезона, и то благодарение на достигнатия финал на "Аустрелиън Оупън".

"Със спечелените две титли от първите си три турнира през сезона (загуби само от Надал след епична 5-сетова драма на полуфиналите в Мелбърн), Димитров даде сигнал, че възвръща силната си форма от 2014 г., когато проби в топ 10 на света за първи път в кариерата си."

Снимка: Getty Images

"Лесно можем да преглътнем поражението от Джак Сок в третия кръг на Индиън Уелс. Двубоят бе много оспорван затова трудно някой би заподозрял колебания в играта на българина. Освен това през последните седмици първата ракета на САЩ демонстрира подобрение във формата си, а в Калифорния стигна до полуфиналите, където бе спрян от Федерер."

"Може би затова отпадането на Димитров от Гидо Пея (аржентинец, който в рамките на 9 месеца се срина от 50-о до 166-о място в света, след като не успя да запише нито една победа за този период) силно изненада тенис специалистите."

"Дали Гришо се "спъна" по пътя към върха или това е началото на нов срив в играта му ще разберем през следващите седмици", пишат колегите от realsport101.com в редовете, посветени на най-добрия ни тенисист.

Освен Димитров те обърнаха сериозно внимание на световния номер 9 Доминик Тийм, който капитулира пред хърватина Борна Чорич. 

Обект на критика бе и поставеният под номер 1 в схемата Стан Вавринка. Швейцарецът за първи път бе водач в турнир от такава категория, но отпадна на осминафиналите след загуба в три сета от германеца Александър Зверев.