на живо

ПСВ шокира Юнайтед при завръщането на двата отбора в Шампионската лига (ВИДЕО)

Счупване на крака на Люк Шоу помрачи двубоя

ПСВ шокира Юнайтед при завръщането на двата отбора в Шампионската лига (ВИДЕО)

ПСВ Айндховен победи Манчестър Юнайтед с 2:1 при завръщането на двата отбора в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят на "Филипс Стейдиъм" бе първи за ПСВ в турнира от сезон 2008/09 насам, докато Юнайтед бе отново сред най-добрите след 1 сезон прекъсване.

Англичаните овладяха инициативата в мача от самото начало. Макар и да бяха по-прибрани в половината си, играчите на ПСВ използваха всяка възможност за атака.

Малко преди средата на първото полувреме се случи ужасяващ инцидент. Люк Шоу нахлу в наказателното поле на ПСВ, където в краката му влезе защитникът Ектор Морено. Мексиканецът изби топката, но при сблъсъка бе счупен кракът на Шоу. Ето кадър само миг преди инцидента:

Снимка: БГНЕС

Играта бе подновена 8 минути по-късно. В 41-та минута миг на гениалност на Мемфис Депай донесе преднина на Юнайтед. Бившият играч на ПСВ получи топката в наказателното поле. С блестяща техника елиминира двама защитници и прати топката в далечния ъгъл на вратата - 0:1.

ПСВ реагира светкавично. Домакините се отвориха повече и след няколко по-интересни ситуации стигнаха до ъглов удар в добавеното време на първата част. От центрирането Ектор Морено отклони топката с глава, Дейли Блинд само я докосна и тя влезе във вратата за 1:1.

Втората част започна с натиск на Юнайтед да си върне аванса. Грешка при изнасянето на топката обаче позволи на Андрес Гуардадо да поеме в центъра. Без забавяне мексиканецът прати дълъг пас към Максим Лестиен на крилото. Последва безупречко центриране на белгиеца и гол с глава на Лусиано Нарсинг в 57-та минута - 2:1.

Отговорът на Юнайтед бе окупация на наказателното поле на ПСВ, но опасните положения почти липсваха. Отличи се една ситуация, при която Хуан Мата получи превъзходен пас от Швайнщайгер в малкото наказателно поле, но не успя да овладее топката.

Така сензационно ПСВ Айндховен започна с победа участието си в Шампионска лига и затегна сериозно ситуацията в групата.