на живо

ПСЖ бе на прага на загубата, докосна победата и си тръгна с точка от паметен мач в "Амиен"

Двубоят от 25-ия кръг на Лига 1 предложи впечатляващо зрелище с осем гола

ПСЖ бе на прага на загубата, докосна победата и си тръгна с точка от паметен мач в "Амиен"

"Амиен" и "Пари Сен Жермен" изиграха сензационен двубой от 25-ия кръг на френската Лига 1, завършил при рядко срещания равен резултат 4:4. Срещата премина през няколко етапа и след последния сигнал и в двата тима съжаляваха, че не постигнаха успех. Грешката на френския шампион не е крайно изненадваща, предвид експерименталния състав, на който заложи Томас Тухел. Германецът даде почивка на Мбапе, Сарабия, Кюрзава и Мюние, а контузии все още лекуват Неймар, Диало и Дагба.

Дори и странно изглеждащата единайсеторка обаче не може да послужи за оправдание на столичани за безотговорното им поведение през първото полувреме. До 40-ата минута домакините, заемащи предпоследно място в класирането, поведоха с 3:0. Още в 5-ата Серу Гираси откри, а 25 по-късно капитанът Гаел Какута удвои аванса на своите с отлично изпълнение. Пет минути преди почивката асистира на Фусени Диабате за 3:0.

Снимка: БГНЕС

ПСЖ допусна три гола през първата част на двубой от Лига 1 за първи път от февруари 2012 г., но си даде пролука за изход от ситуацията с попадение на Андер Ерера преди прибирането към съблекалните. Испанецът вкара дебютния си гол за френския гранд, който изравни рекорда на "Седан" от 1959 г. за 32 поредни гостувания във френското първенство с поне едно отбелязано попадение.

След едва 29 минути игра през втората част обаче домакините изхвърлиха всичките си усилия до този момент на вятъра. Танги Куаси засече две центрирания от корнер и вкара първите си два гола за ПСЖ в шампионата в 60-ата и 65-ата минута, а след вътрешна рокада и преминаване към схема 3-4-3 гостите стигнаха до пълен обрат. Появилият се като резерва Хуан Бернат асистира на Мауро Икарди в 74-ата минута.

Снимка: БГНЕС

"Амиен" бе съкрушен, но дори това не бе достатъчно на гостите да триумфират. Драматичното действие бе завършено в добавеното време, когато Единсон Кавани пропусна чисто положение и 20 секунди по-късно Гираси бе точен за втори път в срещата за 4:4. 

Макар и да не спечели за първи път в последните си 10 мача, съставът на Томас Тухел удължи серията си без загуба във всички турнири на 23 двубоя от 1 ноември насам и остава убедителен лидер в класирането с 13 точки пред втория "Олимпик" Марсилия. Статистиката показва, че при последните пет случая, в които парижани инкасират четири попадения в среща от шампионата, на три пъти съперникът им е заемащ една от последните две позиции в класирането.

Снимка: БГНЕС

"Амиен" остава без победа в 13 поредни кръга от Лига 1, но след като наскоро спечели точка в Лион, сега добави още една към своя актив след сблъсък с шампиона. "Еднорозите" са 19-и в таблицата, на три точки от баражната 18-а позиция. Те не загубиха от ПСЖ едва за втори път в девет срещи от съперничеството от 2008 г. насам.

Тагове:

лига 1