на живо

ПСЖ нокаутира "Атлетико" Мадрид в края (ВИДЕО)

Парижани с първа победа в International Champions Cup

Getty Images

"Пари Сен Жермен" постигна първата си победа в International Chmapions Cup 2018. Това се случи в последния им двубой в турнира за тази година срещу "Атлетико" Мадрид, спечелен с 3:2. Голът на героя Виргилиу Постолаки падна в 93-тата минута.

Томас Тухел включи в стартовия състав тежката артилерия след болезнените загуби от "Байерн" Мюнхен (1:3) и "Арсенал" (1:5). Титуляри бяха Левен Курзава, Марко Верати, Джовани Ло Селсо и Анхел Ди Мария. Именно Ди Мария пристигна в Сингапур едва вчера след като получи по-дълга почивка заради участието си на световното първенство. Той едва ли не трябваше от летището да излезе на игрището за ПСЖ. Това се отрази на представянето му и имаше доста брак в играта на Ди Мария. 

Снимка: Getty Images
От другата страна на терена бяха имена като Кевин Гамейро, Лусиано Вието и Анхел Кореа. Антонио Адан изигра цял мач, тъй като Ян Облак се възстановява от травма. Диего Симеоне все още не може да разчита на тези, които играха на Мондиала. 

През първото полувреме испанците оставиха инициативата на ПСЖ, но бяха изключително опасни на контраатака. Именно така те стигнаха и до най-чистите положения, но Кевин Гамейро и Анхел Кореа не успяха да реализират при добри положения. В 32-рата минута Кристофър Нкунку отбеляза за ПСЖ след разбъркване и противно на логиката даде аванс на парижани.

В началото на втората част Тухел тотално обнови своя състав, като смени 9 души. Това даде резултат и в 72-рата минута Муса Диаби реализира за 2:0. Именно Диаби направи изключително добро впечатление с играта си. Диего Симеоне на свой ред прецени, че е време да пусне по-голямата част от юношите си. Виктор Мойехо намали в 76-тата минута след меле пред вратаря Кевин Трап.

Снимка: Getty Images

Атлетико" стигна до равенството в 86-тата минута. Тогава Борха Гарсес центрира, топката се отклони от защитника Бернеде и влезе в мрежата зад Трап. В добавеното време Виргилиу Постолаки с великолепен изстрел донесе победата на ПСЖ.

За "Пари Сен Жермен" предстои мач за Суперкупата на Франция на 4 август срещу "Монако". "Атлетико" ще изиграе контроли с "Щутгарт" и "Каляри" преди отново да има мач с International Champions Cup срещу "Интер" на "Уанда Метрополитано". Първият официален двубой ще бъде срещу "Реал" Мадрид за Суперкупата на Европа, на 15 август, който ще бъде излъчен пряко по bTV Action.