на живо

ПСЖ предлага 960 000 евро седмично на Мбапе

Клубът отчаяно опитва да спре нападателя от трансфер в "Реал" Мадрид

ПСЖ предлага космическа заплата на Килиан Мбапе в отчаян опит да го задържи след края на сезона. Според френски медии офертата е за 50 милиона евро на година, или по над 960 000 евро седмично. При това - след всички удръжки и такси.

Договорът на 23-годишния нападател изтича през лятото. Очаква се той да премине в "Реал" Мадрид като свободен агент. До този момент Мбапе категорично отказва да остане във френския гранд, а според непотвърдена информация миналата седмица е отхвърлил дори празен чек.

Освен нов 2-годишен договор с умопомрачителна заплата, актуалното предложение включва бонус от 100 милиона евро в момента, в който Килиан положи подписа си върху контракта.

В ПСЖ са оптимисти за развитието на преговорите. Особено след загадъчното послание на футболиста отпреди няколко дни относно клубния рекорд от 200 гола, принадлежащ на Единсон Кавани. Мбапе вече е №2 в класацията на реализаторите, след като задмина Златан Ибрахимович и вече има 156 попадения след двубоя със "Сент Етиен" през уикенда.

"Ще видим какво ще стане. Да бъдеш най-добрият голмайстор в историята на ПСЖ не е за пренебрегване", коментира френският национал в интервю за испанското издание "Ас". Той допълни, че е благодарен за подкрепата от феновете, които горещо го умоляват да остане в тима. "Головете и статистиката са важни неща, но да оставя следа в паметта на хората и да бъда част от историята също е от огромно значение".

Мбапе записва поредния си впечатляващ сезон, като в 35 мача и отбелязал 24 попадения, включително 5 в Шампионската лига.