на живо

ПСЖ унижи "Монпелие" (ВИДЕО)

Гостите завършиха мача с 9 души

Шампионът "Пари Сен Жермен" разгроми "Монпелие" с 5:0 в мач от 22-ия кръг на френската Лига 1. Парижани не оставиха съмнения в превъзходството си срещу четвъртия в класирането и спечелиха повече от убедително на "Парк де Пренс".

Отборът на Томас Тухел е с аванс от 13 точки на върха пред втория "Олимпик" Марсилия. "Монпелие" запазва четвъртото си място преди изиграването на останалите мачове от кръга.

Преди началото на срещата бе почетена паметта на Коби Брайънт, който загина в катастрофа с хеликоптер миналата неделя.

Пабло Сарабия постави началото на головата серия с попадение в 8-ата минута, а в 17-ата вратарят на гостите Димитри Берто бе изгонен с директен червен картон за игра с ръка извън наказателното си поле.

В 41-ата Анхел Ди Мария комбинира със Сарабиа, преди да прехвърли резервния страж Матис Карвальо за 2:0.

Минута преди края на първата част Тежи Савание прати топката в главата на съотборника си Даниел Конгре, отбелязвайки си автогол за 3:0.

В 57-ата минута Килиан Мбапе вкара дежурния си гол след асистенция на Неймар, който в този мач се появи с боядисана в розово коса.

В 65-ата Лайвин Курзава покачи на 5:0, а в 88-ата Жорис Шотар си изкара втори жълт и съответно червен картон, тъй като настъпа падналия на земята Преснел Кимпембе.

До края на мача парижани вкараха още един гол, но той не беше зачетен.