на живо

ПСЖ срещу "Реал" - без Неймар, но с надежда за чудо

"Порто" се нуждае от 6 гола, за да отстрани "Ливърпул"

Getty Images

Логиката или чудото? Това е въпросът преди първите реванши от осминафиналите на Шампионката лига! След седмица почивка, най-интригуващият международен турнир отново ще влезе в домовете на феновете у нас по традиция чрез каналите на bTV Media Group.

"Пари Сен Жермен" - "Реал" Мадрид, 21:00 ч., bTV Action

Двата гранда с претенции за титла излизат отново един срещу друг, този път на "Парк де пренс". В първия мач френският гранд изненада всички с попадение във вратата на "кралския клуб", но Роналдо и компания успяха да отговорят подобаващо - с 3 гола на собствената си сметка. 

ПСЖ властва във френската Лига 1, но Унай Емери има сериозен проблем - липсата на най-скъпият футболист Неймар. Парижани платиха за него 222 млн. евро на "Барселона", но за жалост бразилецът, около когото се градеше играта на тима до сега, се контузи и преди ден претърпя операция. Почти сигурно Неймар ще пропусне остатъка от сезона и ще се опита да се възстанови за Световното първенство в Русия.

Косите на Унай Емери се изправиха и след травмата, която получи другия му нападател - Килиан Мбапе. За радост на парижани той успя да се възстанови навреме за важния сблъсък тази вечер. Оптимизъм все пак има и той идва от страхотната форма на Анхел ди Мария, който прави най-резултатния си сезон до момента (17 гола в 34 мача).

Снимка: Getty Images

"Реал" ще се опита да спечели Шампионската лига за трети пореден път - нещо невиждано в историята на турнира. Зинедин Зидан и футболистите му ще трябва да се потрудят, защото това е единственият начин да зарадват феновете. В първенството "белите" имат доста трудности и са трети - на 15 точки от лидера "Барселона".

Снимка: Getty Images

Травмите в тима на "Реал" изглеждат леки - Модрич е с разтежение, а Кроос с контузия в коляното.

Срещата обаче ще започне при резултат 0:0, а победителят ще бъде тимът, който желае по-силно да се изкачи на върха на Европа!

"Ливърпул" - "Порто", 21:00 ч., RING

Мачът между мърсисайдци и португалците изглежда решен. В първата среща в Португалия "Ливърпул" разби съперника си с 5:0! Мане се отчете с хеттрик, Салах и Фирмино добавиха по още едно попадение. 

Феновете на английския тим се надяват на същия съкрушителен за противниците им резултат и на "Анфийлд". Очаква се обаче мениджърът Юрген Клоп да помисли за бъдещите сблъсъци и да даде почивка на голмайсторите от предния мач. 

Снимка: Getty Images

В "Порто" пък не губят надежда. Контузени са Алекс Телес, Муса Марега, Данило Перейра и Тикиньо Соарес, но португалците ще направят всичко възможно, за да вкарат 6 безответни попадения като гости.