на живо

Пулев: "Чисора има слаба техника. Аз съм по- силен от него"

Getty Images/Guliver Photos

Кубрат Пулев записа две убедителни победи, след тежката загуба от Владимир Кличко през ноември 2014-та година, а по всичко изглежда, че сега ще се изправи срещу Дерек Чисора за вакантната Европейска титла.

И двамата боксьори са част от промоутърската компания „Зауерланд” и би трябвало организацията на двубоя да не е особено трудна.

Междувременно, Пулев даде специално интервю пред изданието Boxing News, в което анализира евентуалния си следващ противник- британецът Чисора.

„Все още нямам потвърждение за двубоя за Европейската титла. За мен това няма да е бой с Чисора, а битка за Европейската титла. Това ще е добър тест преди отново да се пробвам за Световната титла. Чисора има слаба техника и няма скорост. Но пък знае как да притисне противника си, използвайки силата си. Проблемът му ще е, че аз съм по- силен от него,” заяви Пулев

Кобрата отново анализира и загубата си от Кличко.

„Няма как да победиш шампиона без подходяща защита. Това което научих след загубата от Кличко, е че трябва постоянно да си фокусиран и да внимаваш. Грешно е да си повярваш твърде много, само защото си победил всички в спарингите. Първия ми двубой беше по- труден, защото имах треньор. Но във втория мач си пролича, че се движа в правилната посока под ръководството на Ули Вегнер. Имам само една цел- да стана световен шампион в тежка категория,” каза той.