на живо

Пулев - Джошуа пред 2000 човека през ноември?

Лондон продължава да е основен вариант за домакин на сблъсъка

Reuters

Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за титлата на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория през ноември. Сблъсъкът ще се проведе в лондонската "О2 Арена", а по трибуните ще присъстват максимум 2000 души.

Информацията се появи в британските медии и все още не е потвърдена официално. 

Двубоят между Джошуа и Пулев първоначално бе насрочен за 20 юни 2020 г. в Лондон, след което дойде отсрочката за 25 юли. Пандемията от коронавирус принуди организаторите да отменят и втората дата, този път за неопределено време. 

Снимка: Reuters

Очаква се до дни официалната дата да бъде обявена от организаторите.

Ако прогнозата на британските медии се сбъдне, то мачът между Джошуа и Пулев ще бъде едно от малкото спортни събития във Великобритания, на които ще бъде допусната публика. Ясно е, че по трибуните ще има хора по време на още еди боксов мач - Дерек Чисора срещу Олександър Усик, който трябва да се проведе в края на ноември, както и по време на световното първенство по снукър през октомври в Шефилд.

По време на тези срещи всички присъстващи ще спазват строги мерки за социална дистанция.

Шампионът Джошуа не се е боксирал в "О2 Арена" от 2016 г., когато победи Доминик Бризийл. 

Претендентът за пояса - Пулев, в момента тренира у нас, като през уикенда направи няколко занимания на българското Черноморие. В същото време британският боксьор си отмаря в испанския курорт Майорка.