на живо

Пускат публика за финала на Купата на Италия

Гледайте "Аталанта" - "Ювентус" пряко по RING на 19 май

Добра новина за футболните фенове в Италия. Финалът за Купата на страната между „Аталанта“ и „Ювентус“ ще се играе пред публика.

Това потвърди заместник-министърът на здравеопазването Андреа Коста. Той заяви: „След като обсъдихме въпроса със здравния министър Роберто Сперанца, потвърждавам готовността на правителството да отвори стадиона за фенове на 20% от капацитета му“. Решението им идва след молба от Футболната федерация в Италия.

„Благодарим на правителството, че удовлетвори молбата ни и позволи на феновете да се завърнат за финала за Купата на Италия. Това е знак, че всички имаме нужда да се върнем към нормалния начин на живот“, каза президентът на управителния съвет на италианската лига Паоло дал Пино.

Стадион „Мапей“ в Реджо-Емилия, където по принцип играе „Сасуоло“, е с капацитет от 21 525 места. Това означава, че на финала по трибуните може да присъстват малко над 4300 зрители.

Финалът за Купата на Италия ще е първи мач  в Италия с повече от 1000 души по трибуните от повече от година. През есента властите на Апенините за кратко отвориха стадионите за до 1000 зрители, но скоро след това повторното разпространяване на вируса наложи ново затваряне. 

Сблъсъка между „Аталанта“ и „Ювентус“ може да гледате на 19 май на живо в ефира на RING.