на живо

"Рейнджърс" победи "Селтик" като гост за първи път от 9 години (СНИМКИ)

Авансът на "детелините" вече е само две точки

За първи път от девет години "Рейнджърс" победи "Селтик" като гост в голямото дерби на Шотландия. Момчетата на Стивън Джерард спечелиха с 2:1 и върнаха интригата за първата позиция, като авансът на "детелините" вече е само две точки, а "сините" от Глазгоу са и с мач по-малко.

Снимка: Reuters

Сблъсъкът на "Селтик парк" бе изпълнен с драматични моменти, сред които пропусната дузпа за домакините, както и червен картон за гостуващия тим в края. "Рейнджърс" два пъти излизаше напред в резултата и в крайна сметка с вдъхновена игра успя да стигне до значимия успех.

В 36-ата минута Райън Кент се разписа за 1:0 с хубаво изпълнение с левия крак. Три минути преди това Райън Кристи пропусна дузпа за "Селтик", след като ударът му бе спасен от Адам Макгрегър.

В края на първата част "Селтик" изравни. Удар на Макгрегър рикошира в централния нападател Едуард и влезе във вратата за 1:1.

Снимка: Reuters

В 56-ата минута "Рейнджърс" отново поведе с гол на хърватския централен защитник Никола Катич, който засече центриране на Борна Баришич.

В добавеното време гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Алфредо Морелос.

Победата е 162-а за "Рейнджърс" в голямото дерби, известно като "Старата фирма". Това беше и 420-и сблъсък между двата тима от Глазгоу.

Снимка: Reuters

"Селтик" нямаше загуба на своя стадион от началото на сезона и бе в серия от 10 поредни успеха и пълен актив като домакин. Поражението прекъсна и серия от 11 поредни победи в шампионата.

"Детелините" загубиха у дома за първи път от 13 май 2018 г.