на живо

Радостин Стойчев: Ще си почивам през следващите шест месеца

Специалистът е отказал няколко добри предложения

bTV

Бившият селекционер на волейболните национали Радостин Стойчев ще си почива поне в следващата половин година.

Специалистът, който напусна Тренто, е отказал няколко добри предложения.

"След обстойно обсъждане реших, че е дошъл моментът да напусна клуба, в който осем години работех и постигнахме много добри резултати. Не трябва да се търси в това нищо специално. Това беше първата година, в която не спечелихме никаква титла, въпреки че играхме три финала. Реших, че е време да напусна в момента, в който всички казваха че сме направили страхотен сезон. Не искам да изчаквам нещата да тръгнат на зле, за да го направя. Просот искам да оставя отбора и клуба в оптимално състояние", обясни Стойчев.

"Не напускам Тренто, за да отида в някой друг отбор. Отказах всички предложения, които имах тази година - пет на брой, и след това взех решението да напусна. Сега планът ми е да си почина поне половин сезон, а може би и цял сезон. Не искам и не мога да се явя септември месец и да играя срещу моя клуб Тренто", разкри той.

Стойчев не пожела да коментира представянето на националния ни отбор в Световната лига.

“Смятам, че в момента ситуацията в световния волейбол... има очевиден спад на нивото. Това се случва на всеки 5-6 години. Въпросът е до колко ние ще съумееем да използваме тази ситуация. Не съм в кухнята на отбора и не знам нито какво е нивото на подготовка, нито проблемите, нито плановете, за да ви кажа дали трябва да се има търпение или не”, заяви Стойчев.