на живо

Радостта от равенството: Как в "Борусия" разбраха, че продължават напред?

Тимът от Мьонхенгладбах се класира за осминафиналите в Шампионската лига

Reuters

Едва ли са много футболните тимове, които се радват на... нулеви равенства. Едно такова обаче донесе огромна доза щастие на играчите и ръководството на "Борусия" Мьонхенгладбах.

Германският отбор загуби последната си среща в груповата фаза на Шампионската лига от "Реал" Мадрид. След този мач испанският гранд си отдъхна, а големите звезди на треньора Зинедин Зидан се поздравиха като осминафиналисти и част от единствения тим, който никога не е изпадал от надпреварата след мачовете в четворките.

Снимка: Reuters

За разлика от тях в "Борусия" Мьонхенгладбах трепериха до последно. След загубата съдбата на тима беше поверена на... "Интер" и "Шахтьор" Донецк. От развоя в другия мач от групата зависеше дали германците ще продължат към елиминациите.

За това футболистите и щаба се скупчиха около служебен таблет, изнесен на терена. Те проследиха последните секунди на срещата, която се играеше в Милано. 

Резултатът от нея беше самоубийствено за двата съперника равенство 0:0!

А за "Борусия" това означаваше две неща - отборът ще играе на осминафинал в Шампионската лига като втори в групата си и... празненствата могат да започнат!

Едва ли друг път сме били свидетели на такава бурна радост от нулево равенство! Но играчите на германския тим ни го показаха!

Кой ще бъде съперник на "Борусия" в следващата фаза? Гледайте тегленето на жребия за осминафиналите в Шампионската лига в понеделник (14 декември), пряко по bTV Action от 13:00 ч.