на живо

Раева контраатакува: Потресена съм от лъжите на министър Василев (ВИДЕО)

"Обвинява ни, че сме облагодетелствани от мафията"

Lap.bg

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева застана пред медиите, за да коментира изказването на спортния министър Радостин Василев по повод нейната публикация в социалните мрежи по-рано днес.

"Имах възможността да чуя министъра. Потресена съм, че говори за моето психическо състояние с такава ирония. Това не приляга на един министър. Бях шапка, но бях и с палто, тъй като до вчера бях болна от COVID. С шапка и палто стоях и горе. Докторите казаха да внимавам да не настина. Не съм отправила нито един упрек към ръководството на министерството, както и към г-жа Дашева. Не съм казала, че от нещо съм недоволна.", каза Раева.

"Това, което съм написала е 100-процентовата истина. След като чух министъра съм убедена, че това е някаква целенасочена атака и към семейството ми, и към мен. Надявам се да не е към БФХГ“

„Не знам защо каза, че сме били облагодетелствани. Всяка година на нас ни се режеше от бюджета, а след това търсихме спонсори, за да изпълним плановете си. Изумена съм от това, което каза той. Опита се да настройва федерация срещу федерация, което е грозно... Аз тръгнах, защото г-жа Дашева започна да говори без дума да съм казала по неин адрес."

"Наистина чакаме години наред да се оправи програмата, а няма промени. Държа да покаже записа. Аз въпроси не съм отправила, а казах какви са ми притесненията. Милион и половина от мафията облагодетелствани. Нали разбирате за какво обвинение става въпрос? Че ние сме били облагодетелствани от мафията“

Снимка: Lap.bg

„От 2018-та нямаме зала, където националният отбор да работи. На 23.12.2018 МС гласува да ни дадат 1,5 милиона, за да направим разширение на залата. 3 години това беше ходене по мъките. Най-после ги оправихме. Излъга. Аз съм се обадила само веднъж на неговата секретарка, когато получихме документите, защото министъра на спорта трябва да ги внесе в МС. Опита се да ме засегне на психическа основа, на възпитание и т.н. Няма как да ме засегне. Опита се да се вмени на журналистите демонична моя характеристика. Нямам сили нито да викна, ама ако имах сили щях да викна. Аз не съм направила скандал."

"Истината е, че много се афектирах, когато започна да говори за Наско на федерациите. Попитах защо намесва името на съпруга ми. Защо е нужно. Целенасочено той се опита да ме компрометира. Няма да позволя да се внушава пред колеги, че сме ползвали привилегии. Нашите пари всяка година са орязвани от бюджета“

Снимка: БФХГ

„Изумена съм от това, което чух. Това е абсолютна атака целенасочена атака. Да трупа някакъв авторитет на гърба на федерациите. Избрал си е БФХГ. Васил Иванов, Свилен Нейков, Весела Лечева, Марияна Георгиева, Красен Кралев, Андрей Кузманов, никой никога не е имал проблем с художествената гимнастика или с мен като президент. Винаги сме работили при прекрасни условия. Може да се каже, че ние сме били любимата федерация на всички министри. Опитва се да вменява, че има проблеми в нашата федерация."

"Той е министър, който трябва да работи с всички федерации. Той изгуби тона, възпитанието. Ехидно обясняваше за Наско и за комфорта на федерацията. Всичко това е някаква тенденция. Това е истината.“, коментира още Раева.