на живо

Рафа Надал - непреодолим, но не съвсем

Григор Димитров е побеждавал испанеца веднъж, преди 3 години

Getty Images

Григор Димитров се завърна на корта след контузия и то с пределна мотивация да си осигури отново място сред най-добрите в света. И след като не постигна големи успехи на твърди кортове тази година, българинът, който заема 28-мо място в световната ранглиста в момента, е устремен към добро представяне на клей.

Първият турнир на червени кортове, на който участва Гришо, е в Монте Карло. Той вече преодоля първия и втория кръг на надпреварата. Днес (18 април) около 16:00 ч. трябва да стартира 13-ия епизод от съперничеството между българския тенисист и носителя на 17 титли от Големия шлем - Рафаел Надал.

Снимка: Getty Images

Испанецът, който е номер 2 в световната ранглиста в момента, е истинско страшилище на червени кортове! В Монте Карло той е бил шампион впечатляващите 11 пъти. Ако успее и тази година, това ще е четвърта поредна негова титла от турнира. 

Но за целта първо трябва да отстрани Григор Димитров. Най-доброто постижение на българина в Монте Карло е полуфинал от 2018 г., когато отпадна след мач именно с Надал.

Всъщност статистиката е красноречива. Григор и Рафа са се изправяли един срещу друг 12 пъти, в които испанецът е постигнал 11 победи!

Снимка: Getty Images

И въпреки че изглежда като непреодолимо препятствие след тези данни, Димитров е успявал да разгадае играта на испанеца и да го победи - през 2016 г. в Пекин. 

"В четвъртък предстои още един добър тест срещу Григор. Ще видим какво ще стане. Със сигурност трябва да играя добре, за да спечеля", каза Надал.

Двамата проведоха съвместна тренировка преди турнира в Монте Карло, а кой ще бъде победител? Дали отново Матадора ще триумфира? Или Григор ще поднесе изненадата, която му е нужна точно в момента? Ще разберем по-късно днес!