на живо

Рафаел Надал приключи с турнирите за 2021 г.

Испанецът обяви, че ще лекува стара контузия

Reuters

Бившият номер 1 в света и притежател на 20 титли от Големия шлем - Рафаел Надал, обяви, че няма да участва в повече турнири през 2021 г. 

Причината е стара травма на тенисиста, която му пречи да е на познатото високо ниво. Той заяви, че има нужда от почивка и лечение, които да му помогнат за болките в крака.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

"През последната година изпитвам по-силни болки в крака от нормалното. Мисля, че трябва да следвам пътя си и да се опитам да се възстановя", написа Надал.

Той уточни, че го измъчва травма, получена през 2005 г. Именно тя не му е позволила да спечели повече мачове през настоящия сезон. Надал пропусна олимпийските игри в Токио, както и "Уимбълдън". На Откритото първенство на Австралия достигна до четвъртфиналите, а на "Ролан Гарос" - на полуфинал.

Снимка: Reuters

Матадора няма да играе на Откритото първенство на САЩ. От последния за годината турнир от Големия шлем той има 4 титли. 

"Напълно съм решен и съм пределно мотивиран да направя всичко възможно, за да се върна към възможно най-добрата си форма, за да продължа да се боря за трофеите, които ме мотивират, както съм правил през всичките тези години. Наясно съм, че това ще изисква сериозни всекидневни усилия, но съм готов да направя всичко необходимо, за да го постигна. Благодаря ви предварително за подкрепата, разбирането и всички позитивни послания, които са много важни за мен в моменти като този. Обещавам, че ще се трудя упорито, за да мога да продължа да се наслаждавам на този спорт възможно най-дълго. Прегръщам всички ви", каза още Надал.

Снимка: Reuters

В момента испанецът е четвърти в световната ранглиста.

Тагове:

Рафаел Надал