на живо

Райън Лохте: Опряха пистолет в челото ми

Плувецът и трима негови съотборници бяха ограбени от "полицаи" в Рио де Жанейро

Getty Images

Шесткратният златен олимпийски медалист Райън Лохте призна, че е бил ограбен в неделя сутринта. Той е бил заплашен с пистолет от неизвестни престъпници, представящи се за полицаи. От олимпийския комитет на САЩ също потвърдиха престъплението.

"Принудиха ни да отбием с таксито. Представиха се за полицаи, показвайки ни значките си и ни изкараха от колата. След това извадиха оръжията си и ни казаха да легнем на земята. Аз останах спокоен и отказах да го направя, като им казах, че не сме сторили нищо незаконно. 

След това единият от нападателите опря пистолета си в челото ми, казвайки ми "лягай долу". Аз реагирах спокойно и просто вдигнах ръцете си. Взеха ни парите и портфейлите, но оставиха телефоните и документите ни", разказа Лохте пред "Ен Би Си". 

По-рано през деня, говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс обаче обяви, че информациите за обир на Лохте не отговарят на истината.

Грабежите са много разпространени на олимпийските игри в Рио де Жанейро към момента, тъй като Бразилия се намира в разгара на най-голямата рецесия и импийчмънта на президента Дилма Русеф.